Spring naar inhoud

Wat is voetreflex

Het is bijzonder hoe voetreflex massage werkt. De beste manier om daar achter te komen is het zelf te ervaren!

De filosofie achter voetreflex is dat je hele lichaam op je voeten afgespiegeld is.
Op je voeten zitten reflexzones die corresponderen met organen, spieren, klieren en gewrichten. Door deze reflexzones te masseren wordt de doorbloeding geactiveerd en worden de corresponderende lichaamsdelen beter gevoed met bloed, voedingsstoffen en zuurstof. Het lichaam kan zijn afvalstoffen afvoeren en je totale gezondheid neemt toe. Stress neemt af, je krijgt meer energie en je voelt je ontspannen.

Op je voeten zijn ook zenuwuiteinden te vinden.  De zenuwuiteinden kunnen pijnlijk zijn door kristalachtige zuurafzetting. Deze kristallen vormen een blokkade voor de zenuwen waardoor er verschillende klachten kunnen ontstaan. Door middel van voetreflexmassage worden de kristallen fijngemalen en afgevoerd waardoor de blokkade opgeheven wordt.

Ik masseer ook de acupunctuurpunten en meridiaanbanen op voeten, knieën en onderbenen. Deze Chinese werkwijze zorgt ervoor dat de energie (qi) vrij gaat stromen waardoor het lichaam zijn gezonde balans vindt.

Voetreflex is een natuurlijke geneeswijze die bij heel veel klachten als aanvullende of ondersteunende behandeling gebruikt kan worden. Maar een voetreflexbehandeling kan nooit de reguliere medische behandeling van een arts vervangen.

Wil je wat meer weten over mijn praktijk klik hier: Voetreflexpraktijk Lis van Lierop

Login

Lost your password?