Gun jezelf een heerlijke behandeling

Een voetreflexbehandeling kan helpen bij diverse lichamelijke, emotionele en mentale klachten. Om de lijst niet te lang te maken staan hieronder de meest voorkomende klachten. Staat je klacht er niet bij of heb je vragen? Neem gerust Contact met me op. Voor informatie over tarieven klik hier.

De reflexzones op je voeten staan in verbinding met je organen, spieren, klieren en gewrichten. Door deze reflexzones te behandelen worden blokkades opgeheven zodat de energie weer overal kan stromen en de balans hersteld wordt. Voetreflex stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het resultaat is dat je klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

 • slaapproblemen
 • overgangsklachten en PMS
 • nek-, schouder- en rugklachten
 • onrust of altijd “aan staan”
 • hoofdpijn en migraine
 • darmklachten
 • spier- en gewrichtsklachten
 • burn-out
 • vermoeidheid, overbelasting en overprikkeling
 • stress of angst
 • onzekerheid of niet lekker in je vel zitten

Bij voetreflexpraktijk Lis van Lierop kan je uit onderstaande mogelijkheden kiezen: 

Therapeutisch behandeltraject: Als je voor een therapeutisch behandeltraject kiest beginnen we vóór de eerste behandeling met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek zit je met je voeten in een ontspannen voetenbadje en leren we elkaar beter kennen. Op basis van de informatie over je klacht kan ik een behandelplan op maat maken. Meestal merk je na de eerste voetreflexmassage al een positieve reactie. Maar om een klacht goed aan te pakken adviseer ik je om de eerste paar keren wekelijks te komen*. Daarna kan er meer tijd tussen de behandelingen zitten. Klachten die langer bestaan hebben meer behandelingen nodig dan accute klachten. Als je klacht onder controle is, is een voetreflexbehandeling maandelijks of om de zes weken vaak voldoende om terugval te voorkomen. Zie “losse voetreflexbehandeling”. 

*Je bent nooit verplicht om na de eerste behandeling en intake door te gaan met het therapeutisch behandeltraject.

Kinderen worden korter gemasseerd omdat ze sneller reageren op een voetreflexbehandeling.

Losse voetreflexbehandeling: Een losse voetreflexbehandeling wordt vaak gekozen na het therapeutische behandeltraject. Door regelmatig een voetreflexbehandeling te nemen voorkom je terugval van je klachten. Je kan ook vóór het therapeutisch behandeltraject een losse voetreflexhandeling nemen om te ervaren wat voetreflex voor jou kan betekenen. Daarna kan je beslissen of je door wilt gaan met een therapeutisch behandeltraject.

Naast de reguliere voetreflexbehandelingen geef ik ook energetische voetreflexmassages. De energetische massage wordt met zachte druk en rustige herhalingen uitgevoerd.

Voetreflex ontspanningsmassage: Heb je behoefte aan rust, ontspanning en tijd voor jezelf? Dan is een ontspannende voetreflexmassage iets voor jou. De voetreflex ontspanningsmassage wordt niet vergoed door de zorgverzekering. 

Duo wellness voetreflex: Een ontspannende wellness beleving voor twee personen. Verwen jezelf en je moeder, dochter vriendin of liefste met een heerlijke voetreflexmassage. Wie krijgt als eerste een voetreflexmassage en wie begint met een kopje thee en een ontspannen lavendel voetenbad? Na 25 minuten is het tijd om te wisselen. 

Cadeaubon: Een voetreflex cadeaubon is leuk om te geven en fijn om te krijgen! De cadeaubon wordt als een leuk cadeautje ingepakt inclusief een kleine verrassing. Het is een jaar geldig en kan worden opgehaald in mijn voetreflexpraktijk. 

Welke reacties kan je verwachten tijden of na de behandeling?

Omdat iedereen verschillend is kunnen de reacties ook verschillend zijn. Regelmatig hoor ik het volgende terug van mijn cliënten: een ontspannen gevoel tijdens en na de behandeling, beter tegen de stress en hectiek van alledag kunnen, op “wolkjes” lopen, een blij en opgeruimd gevoel, “borrelende” darmen, je minder druk maken om dingen die “moeten”, beter je grenzen kunnen aangeven, hoofdpijn of een kortstondige verergering van de klacht. Al deze reacties zijn positief want het betekent dat er een verandering in gang is gezet.

Tips voor je bezoek

Trek een losse broek aan die tot boven de knieën kan want ik masseer ook de onderbenen en knieën mee.

Drink na elke voetreflexbehandeling extra water, zeker als je last van hoofdpijn krijgt.

Zet je mobiel op stil zodat je ongestoord kan wegzakken in een ontspannen voetreflexbehandeling.

×