Opleidingen en bijscholingen

Ik blijf me graag ontwikkelen op het gebied van voetreflex, gezondheid en vitaliteit.

Daarom volg ik jaarlijks diverse bijscholingen en ben ik aangesloten bij een intervisiegroep. Daarnaast lees ik graag boeken die bij mijn interesse, en misschien ook bij die van jou, aansluiten. Veel leesplezier!

Wim Hof – De Wim Hof methode

Door dit boek ben ik enthousiast geworden over koud afdouchen. Ik begin mijn dag lekker fris en ben meteen wakker. De kou versterkt het vasculaire systeem. Het vasculaire systeem levert bloed aan cellen en daarmee dus ook alle voedingsstoffen, zuurstof en vitaminen die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Uitspraak Wim Hof “A cold shower a day keeps the doctor away”.

 
Vilna van Betten – Heel jezelf van mentale en fysieke klachten

Geblokkeerde emoties kunnen vast gaan zitten in je lichaam. Door deze te resetten kunnen lichaam en geest herstellen. In dit boek legt Vilna uit hoe je de oersterke kracht in jezelf kan gebruiken om te genezen en te helen. Vilna heeft de body & Mind reset methode ontwikkelt.

 
Edwin Selij – Je hebt het niet, je doet het

De zin: “je hebt het niet, je doet het” kan je helpen problemen op te lossen. Dat je “het doet” betekent niet dat je schuldig bent aan het probleem. Het geeft je alleen een kans om iets anders te doen en dus het probleem op te lossen. “Hebben” of “doen” lijkt een taaldingetje maar kan echt een verschil maken.

 
Paul Loomans – Ik heb de tijd

Je kan stress ervaren door omstandigheden of je omgeving. Maar stress komt ook van binnenuit. Dit boek wil je inspireren en begeleiden om vanuit rust te kiezen voor het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden. Paul heeft een methode ontwikkelt met zeven aanwijzingen die helpen rust in je leven terug te vinden en je te laten voelen: “ik heb de tijd”.

 
Vera Helleman – De emotie encyclopedie

Emoties geven feedback op hoe onze binnenwereld omgaat met de buitenwereld. Elke emotie wil je iets vertellen. In deze encyclopedie staat veel informatie over alle emoties zodat je emoties beter kan begrijpen. Dit begrip kan tot positieve veranderingen leiden.

 
Richard de Leth – Zielsgelukkig = kerngezond

Er is onvoldoende aandacht voor het ontstaan van klachten, voor de oorzaak van de oorzaak. Naast een gezonde leefstijl en denkstijl is het versterken van je ziel belangrijk. Richard neemt je mee in de 7 spirituele wetten voor gezondheid.

 
Juriaan Galavazi – Jij bent de liefde

In dit boek nodigt Juriaan je uit om te leven vanuit zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfwaardering. Voor een goed leven zijn niet alleen vreugde en gezondheid nodig, maar ook voldoening en het toevoegen van waarde. Je kunt jouw unieke waarde het meest tot expressie brengen als jij helemaal jij mag zijn. Het is dus waardevol om de relatie tussen jou en jezelf op de allereerste plek te zetten en een optimale verbinding met jezelf te krijgen. Daar heb jij niet alleen plezier van, maar ook de hele wereld om je heen.

 
Henk Goossens – Met aandacht genezen

Henk is voetreflextherapeut en gaat uit van het principe dat de mens uit lichaam en geest bestaat. Genezing vindt plaats door de ondersteuning van de innerlijke geneeskracht van de mens en door bewustwording van de betekenis van het ziek zijn. In dit boek wordt de symbolische betekenis van diverse ziekten en klachten uitgelegd. Ik heb bij Henk Goossens de bijscholing Neuroreflexologie gevolgd.

 
Louise Hay – Je kunt je leven helen

Dit boek heeft Louise in 1984 geschreven. Ze was een van de eersten die schreef over de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest. Dit boek was en is daarmee een eyeopener en de stap op weg naar persoonlijke groei. Pas wanneer je goed voor jezelf zorgt kun je ook goed voor anderen zorgen, ook al denken we vaak dat het andersom hoort te gaan.

×